TEMPUS FUGIT...

7 news

Vrijeme doista leti. Prošlo je puno otkad smo zadnje vijesti stavili, no bilo je puno posla. Sad su naši hoviji pravi mali psi, a pola ih je već u svojim novim domovima. Zadnjih nekoliko tjedana bilo je divno jer je to dob kad su najzabavniji. Sa 6 tjedana smo ih prebacili u njihov apartman, novo uređen, gdje su, ako je po danu lijepo vrijeme, samo spavaju. Imena pasa smo dali sa 6 tjedana kada je bilo prvo cijepljenje. Od štenaca slobodno je još jedno muško blond štene.

Imena su:

Audax Arni (muško, crn s paležima)
Adorable Ben (muško, blond)
Admiral Fred (muško, blond) – još traži svoju obitelj
Amazing Aria (žensko, crna s paležima ) – naš novi član familije
Awesome Abby (žensko, crna s paležima)
Adventurous Ava (žensko, crna s paležima)
Alma Lu (žensko, crna s paležima)
Astarte Ema (žensko, crna s paležima)

Arni ili sada Aron, Abby ili sada Kala, Ava i Ben su već u svojim novim domovima i uživaju s novim obiteljima. Arni - Aron, Abby – Kala i Ava su u Sloveniji, a Ben je ostao u Hrvatskoj. Svi su se dobro snašli i dobro podnijeli promjenu. Ben nam je jako blizu tako da ćemo ga često viđati i to nas jako veseli, jer je svaki rastanak od šteneta težak. Ema će nam također biti blizu, štoviše Ema, Ben i naša Aria ići će zajedno u školu. Fred još uvijek traži svoju savršenu obitelj, no ne sumnjamo da bude našao, jer je izuzetno veseo, zaigran i mazan.

13.04. su nas posjetili prijatelji iz Hovawart kluba u Sloveniji, a među njima i Alenka, vlasnica tate legla. Alenka je donijela divne igračke za svako štene koje nose sa sobom u nove domove. Hvala puno Alenki i tati Blue!

Tanja i Tea su zaslužne za većinu slika u galeriji. Vidi se dugogodišnje iskustvo s nelakim fotomodelima! Slike su ispale sjajno! Hvala, Tea i Tanja (slike u galeriji)! Tea nam je također napravila i poster za najavu legla pa smo joj i na tome jako zahvalni.

Pogledajte u galeriji kako su naše bebe narasle u prave male hovije.

JEDI, SPAVAJ, IGRAJ SE

Nakon trećeg tjedna definitivno nije više rutina samo jedi i spavaj nego je igra već sastavni dio njihove svakodnevice. Vrlo su znatiželjni i sve ih je teže slikati i vagati. Puštamo ih da istražuju po dnevnom boravku, a pošto je dnevni boravak dosta velik nije ih lako naći i vratiti u boks. Sve im je zanimljivo! Penju se po nama čim sjednemo, grickaju, grizu papuče, laju, reže, ponašaju se već poput pravih malih psića. Polako upoznajemo karaktere i pratimo ih kako reagiraju na nove situacije i stvari. Dobili su i prve igračke, no više ih zanimaju naše majice, papuče, naši prsti i razne čudne stvari u sobi poput fotelja i stola.

Počeli smo s hranjenjem pa to zna biti pravi nered. Dajemo im mlijeko, a za vikend su dobili prvi put kašicu od riže i piletine koja je bila totalni hit!

Leelah je jako dobro, ima odličan apetit, manje vremena provodi sa štencima, samo kada ih čisti i hrani.

Pogledajte najnovije slike u galeriji...

BUĐENJE U NOVOM SVIJETU

Drugi tjedan je bio vrlo čudesan za štence jer su napokon po prvi put ugledali svoju majku, nas i svijet oko sebe. Veliki događaj je i taj da je puzanje prešlo u geganje što im je otvorilo mogućnost kretanja s jedne na sasvim suprotnu stranu boksa. Koje putovanje!
U srijedu smo prisustvovali već prvoj igri! Blond braća su se prvi kratko poigrali, a ubrzo su i drugi počeli pokazivati želju za igrom i zezanjem. Čuli smo čak i neke zvukove koji počinju ličiti na lavež! Mi smo već započeli ozbiljan trening maženja koji su svi jako dobro prihvatili i svakim danom su sve bolji.
Štenci su dobili i prvi antiparazitik, no to im nije bilo najukusnije.
Kako izgledaju nakon 2 tjedna pogledajte u galeriji...

PRVI TJEDAN

Prvi tjedan je iza nas. Svi štenci lijepo napreduju, dobili su ogrlice za raspoznavanje, rastu i dobivaju na težini. Život im se sastoji od velike borbe za boljom pozicijom pri hranjenju i spavanja.
Najstresniji im je dio dana kada ih vadimo iz boksa za vaganje ili kad im čistimo boks; te ih „aktivnosti“ jako umore te moraju brzo natrag na spavanje. Leelah ih sad već uglavnom ostavlja same u boksu i dolazi kad je vrijeme hranjenja; no ipak, većinu vremena provodi u dnevnoj sobi na našem kauču otkuda ih stalno prati.
Leelah je izvrsna mama i pažljivo ih čuva od svih mogućih opasnosti, kao što je na primjer naš debeli mačak Igor. Iako Igora štenci uopće ne zanimaju, nije mu dopušteno da se približi boksu.
Kako je izgledao prvi tjedan pogledajte u galeriji...